Nasveti

Osnovni nasveti in opozorila:

 • pred uporabo izdelka, vedno preberite navodila in opozorila

 • izdelke vedno uporabljajte po navodilih, saj lahko v nasprotnem primeru pride do poškodb na obdelovanih površinah ali na delih telesa, ki so mu bili izpostavljeni

 • pri uporabi izdelka vedno upoštevajte opozorila, saj lahko v nasprotnem primeru pride do poškodb na obdelovanih površinah ali na delih telesa, ki so mu bili izpostavljeni

 • nanešen izdelek pustite delovati predpisan čas, drugače ne boste dobili želenega rezultata

 • pri zunanji uporabi nanešen izdelek, po preteku časa delovanja izdelek temeljito sperite z vodo ali vozilo operite ročno oziroma v avtomatski avtopralnici

 • izdelkov ne uporabljajte na soncu, segretih površinah in ne pustite, da se na obdelovanih površinah zasuši

 • izdelke ščitite pred zmrzaljo

 

 

 

Lak

Lakirane površine vozila so nenehno izpostavljene neugodnim vremenskim vplivom in mehanskim obremenitvam. Posledica tega je staranje lakiranih površin: praske, zbledela barva, matirana površina, … . Z redno nego lakiranih površin lahko nastanek teh pojavov preprečimo oz. lakirane površine še zaščitimo z zaščitnim slojem, ki še dodatno pomaga ohranjati sijaj in intenzivnost barve brez prask.

Pranje vozila

Pred poliranjem vozila je le tega potrebno temeljito oprati ročno ali v eni izmed modernih avtomatskih avtopralnic. Za ročno pranje priporočamo SONAX Bleščeči avtošampon koncentrat in SONAX Multi gobo. SONAX Bleščeči avtošampon koncentrat hitro in temeljito odstrani vso cestno umazanijo in je hkrati nežen do vseh površin, ne škoduje lakiranim površinam in zaščitnemu vosku na njih.

 

Opozorila

 • Med pranjem uporabljajte veliko vode.
 • Da bi se izognili praskam na lakiranih površinah, gobo večkrat sperite s čisto vodo ali z vodo s pripravljeno mešanico vode in avtošampona.
 • Vozila ne perite na direktni sončni svetlobi ali če so pralne površine vroče. Ne pustite, da se avtošampon zasuši na pralnih površinah, saj lahko zaradi tega nastanejo vodni madeži.
 • Oprani del čim prej sperite z večjo količino čiste vode.
 • Ščitite pred zmrzaljo.
 • Hranite zunaj dosega otrok.

 

Izdelki

     

Odstranjevanje mrčesa

 

Ostanki mrčesa niso samo videti grdo ampak so tudi močan organski »uničevalec« lakiranih in ostalih površin. Le te lahko trajno poškodujejo, še posebej če so več časa izpostavljene sončnim žarkom. Pomembno je da jih odstranimo čim prej, saj se škoda na površinah povečuje s pretečenim časom.

SONAX Odstranjevalec mrčesa hitro in temeljito odstrani ostanke mrčesa s stekla, laka, kroma in plastike. Nova formula omogoči hitro in temeljito omakanje prisušenega mrčesa. Čistilo je testirano na laku in plastiki. Za boljši rezultat priporočamo uporabo SONAX Gobice za odstranjevanje mrčesa.

 

Opozorila

 • Ne uporabljajte na direktni sončni svetlobi ali na segretih površinah.
 • Ne pustite, da se na obdelovanih površinah zasuši.
 • Ščitite pred zmrzaljo.
 • Hranite zunaj dosega otrok.

 

Izdelki

 

Poliranje

Za najboljši rezultat polituro enakomerno nanesite na lakirane površine s SONAX Gobico za nanašanje ali SONAX P–Ball-om, ter jih takoj spolirajte s srednjim pritiskom. S SONAX Krpo iz mikrovlaken odstranite ostanke politure, ki se na obdelovanih površinah ne sme zasušiti. Politura se lahko uporablja tudi za strojno poliranje.

1. možnost

Za rahlo obledele in mat lakirane površine, ki so občasno polirane in zaščitene priporočamo uporabo politure SONAX XTREME Polish & Wax 2. Izredno fini polirni delci v polituri, ki jih dopolnjuje SONAX Hybrid Net Protection tehnologija zagotavljajo izreden rezultat poliranja, gladkost, visoki sijaj in popolno ter osnovno zaščito.

2. možnost

Za močno obledele in ne negovane lakirane površine priporočamo uporabo politure SONAX XTREME Polish & Wax 3. Izredno močni polirni delci aluminijevega oksida v polituri z lahkoto odstranijo zgornjo plast »uničene« lakirane površine, manjše praske od pranja v avtomatskih avtopralnicah in nohtov ter ostale sledi obrabe. SONAX Hybrid Net Protection tehnologija v polituri zagotavlja izreden rezultat poliranja, gladkost, visoki sijaj in osnovno zaščito.

 

Opozorila

 • Ne nanašajte na nelakiran umetni material.
 • Ne uporabljajte na direktni sončni svetlobi ali na segretih površinah.
 • Ščitite pred zmrzaljo.
 • Hranite zunaj dosega otrok.

 

Izdelki

          

Zaščita

možnost

Osnovno zaščito lakiranih površin nudita že polituri SONAX XTREME Polish & Wax 2 in SONAX XTREME Polish & Wax 3. Optimalno in dolgotrajno zaščito lakiranih površin lahko dosežete z uporabo sredstev, ki so namenjena samo zaščiti.

1. možnost

Pristaši tradicionalnega trdega voska se bodo »počutili kot doma« s SONAX XTREME Bleščečim voskom 1. S SONAX Gobico za nanašanje enakomerno, brez pritiska nanesite tanek sloj voska, ki ne vsebuje abraziv in ga pustite nekaj časa sušiti. Vedno obdelujte celotne površine na enkrat (na primer, pokrov motorja, streha, …). Po času sušenja ostanke voska obrišite s SONAX Krpo iz mikrovlaken.

2. možnost

SONAX PREMIUM CLASS Karnauba vosek je visoko kvalitena zaščita za nove ali skoraj nove lakirane površine na osnovi karnauba voska. Ščiti pred vremenskimi vplivi in zmanjša oprijem mrčesa. Visoka koncentracija karnauba voska poskrbi za izreden sijaj in gladko površino za boljše odtekanje vodnih kapljic. Vosek je enostaven za uporabo in ne pušča »mastnih madežev«.

 

Izdelki

   

 

Platišča

Umazanija s ceste in zavorni prah se prav rada oprimeta lepih aluminijastih platišč, kar moti vsakega lastnika jeklenega konjička. Slej kot prej bodo agresivni ostanki umazanije prežrli tanek zaščitni lak platišča in rezultat tega bo nehvaležna razbarvanost platišča - madeži, ki jih je zelo težko odstraniti. Da bi obdržali lepa in svetleča platišča, jih moramo redno čistiti in negovati.

Pranje platišč

 

SONAX Xtreme Čistilo za platišča Plus prodre tudi v najmanjše kotičke platišč in raztopi še tako trdovratno cestno umazanijo ali zavorni prah. Zmagovalec testa nemške revije »Auto Bild« je istočasno zelo prijazen do obdelovanih površin.

Ob stiku čistila in umazanije se čistilo obarva vijolično, kar nakazuje na polno delovanje čistila. Čistilo pustite delovati 2 do 4 minute. »Zapečeno« umazanijo in zavorni prah lahko med delovanjem čistila zdrgnete s krtačo. Po preteku časa delovanja platišča dobro sperite s čisto vodo in jih pustite, da se posušijo ali jih zbrišite do suhega.

Čistilo je brez kislin in ima prijeten vonj po citrusih.

 

Opozorila

 • Ne uporabljajte na direktni sončni svetlobi ali na segretih površinah.
 • Ne pustite, da se na obdelovanih površinah zasuši.
 • Ščitite pred zmrzaljo.
 • Hranite zunaj dosega otrok.

 

Izdelki

 

Vzdrževanje platišč

Negovanje platišč ne pomeni samo, da jim povrnemo sijaj in poudarimo barvo, ampak tudi, da jih zaščitimo pred prehitrim staranjem in razpokanjem.

SONAX Sredstvo za nego gume čisti in neguje vse dele iz gume znotraj in zunaj vozila. Gumo ohranja prožno in ji s tem podaljša življenjsko dobo. Pozimi preprečuje zmrzovanje gumijastih tesnil na vratih, pokrovu motorja in prtljažniku vozila. S sredstvom očiščene pnevmatike in gumijaste preproge zasijejo v svoji prvotni barvi in sijaju.

Sredstvo s SONAX Gobico za nanašanje ali krpo brez kosmov enostavno nanesete na platišča.

 

Opozorila

 • Sredstva ne uporabljajte na pedalih vozil in na pnevmatikah motorjev in koles.

Izdelki

 

Stekla

Umazana vetrobranska stekla niso zgolj videti grdo, ampak predstavljajo tudi pomembno varnostno tveganje. Tudi najmanjša bleščeča prevleka umazanije na steklih lahko za delček sekunde voznika zaslepi! Poleg čistih stekel znotraj in zunaj ne pozabite na sredstvo za čiščenje stekel v rezervoarju za napravo za pranje vetrobranskega stekla, ki vam bo med vožnjo pomagalo ohranjati njihovo čistočo in olajšalo odstranjevanje nezaželenih ostankov mrčesa.

Pranje STEKEL

 

SONAX Čistilo za stekla za znotraj in zunaj, za stekla, žaromete in ogledala. V trenutku odstrani  insekte in cestno umazanijo celo pred pranjem v avtopralnici. Temeljito odstrani mastne, moteče obloge in ostanke nikotina. Odlično se obnese tudi v gospodinjstvu za čiščenje stekel in ogledal. S svežim vonjem limone.

Obdelovane površine v tankem sloju napršite, enakomerno porazdelite s SONAX Krpo iz mikrovlaken in pustite delovati nekaj časa. Po času delovanja jih z novo, suho papirnato brisačo ali s suhim delom SONAX Krpe iz mikrovlaken zbrišite do suhega, da odstranite vse sledove brisanja.

 

Opozorila

 • Ne uporabljajte na direktni sončni svetlobi ali na segretih površinah.
 • Ne pustite, da se na obdelovanih površinah zasuši.
 • Ščitite pred zmrzaljo.
 • Hranite zunaj dosega otrok.

 

Izdelki

 

 

Notranjost

Notranje oblazinjenje in tekstil se obrabijo zaradi prahu, umazanije s ceste ali vsakodnevne uporabe. Čista notranjost vozila vam zagotavlja večje udobje in boljše počutje med vožnjo.

ČIŠČENJE IN NEGA NOTRANJIH OBLOG

Najprej odstranite vse talne preproge in temeljito posesajte grobo umazanijo. Ne pozabite na prtljažni prostor in prostor za rezervno pnevmatiko.

SONAX Čistilo za notranje obloge lahko uporabite za skoraj vse dele v notranjosti vozila, plastiko, tekstil, vratne in strešne obloge, armaturno ploščo, … . nežno in temeljito odstrani tudi najbolj trdovratno umazanijo in vozilo prijetno odišavi.

Obdelovane površine napršite in zbrišite s SONAX Krpo iz mikrovlaken ali krpo brez kosmov. Trdovratno umazanijo zdrgnite s krtačko in gobo. Očiščene dele obrišite z vlažno, čisto krpo.

 

Izdelki

ČIŠČENJE IN NEGA USNJA

SONAX XTREME Pena za nego usnja je brezsilikonska pena z UV zaščito za čiščenje in nego oblog, sedežev v vozilu, usnjenih kombinezonov, pohištva, iz gladkega usnja vseh barv. Odstrani umazanijo, olje, mastne madeže in povrne usnju mehkobo, a ne drsi. Naravni čebelji in kvalitetni karnauba vosek odlično zaščitita usnje. Je popolnoma brez barvil zato se lahko uporablja za vse barve usnja. Pena je primerna tudi za ogrevane sedeže in za luknjasto usnje.

 

Opozorila

 • Pred uporabo dozo dobro pretresite.
 • Ne uporabljajte za semiš, za usnje divjih živali ali za močno nagubano usnje.
 • Pred uporabo peno stestirajte na neopaznem delu usnja na obstojnost barve vašega usnja.
 • Ščitite pred zmrzaljo.

 

Izdelki
 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih